4-1-seier borte mot Astor. Det er klart for opprykksfinale!

Postet av Gauldal Menn den 29. Sep 2017

I sesongens nest siste kamp skulle det bestemmes om oppgjøret mellom GFK og Leik kommende torsdag blir en opprykksfinale eller en ubetydelig kamp. 4-1 etter mål av John Morten (2), Arne Engan og Kim Roger Malum bestemte at det blir en ren opprykksfinale på Melhusbanken Flå Arena torsdag 05. oktober. Kampen i seg selv var langt i fra noen høydare, men tre poeng ble med oppover Gauldalen igjen. Nå gjenstår kun én uke av sesongen og det hele skal avgjøres kommende torsdag!

Kampen startet rotete og med mange feilpasninger mot et relativt tungt Astor-lag. Hjemmelaget er absolutt et lag GFK bør kjøre over, noe som slettes ikke skjedde. Avstanden mellom lagdelene var for stor, GFK kom ikke opp i duellene godt nok og pasningene satt heller ikke. Det kunne derfor like gjerne ha vært Astor som gikk opp i ledelsen istedenfor GFK. Men relativt effektive gauldalinger (for en gangs skyld) satte inn 1-0 ved John Morten Helgemo etter drøye kvarteret spilt, etter et godt gjennomspill fra Bjørn Olav Midtflå. 2-0 kom etter at GFK hadde fått til noe mer sammenhengende spill og Arne Engan fikk ballen på omtrent 16 meter. Han tok seg som vanlig relativt god tid og fikk lurt inn et skudd i det lengste hjørnet. Ikke helt patent keeperspill i den situasjonen, men mål er mål! 3-0 kom etter et hjørnespark fra Are Grytdal som John Morten satte kontant i mål. Stillingen 0-3 stod seg til pause, men GFK var langt i fra fornøyd med dette.

Andre omgang fortsatte som første, med et GFK-lag som ikke fikk tak i ballen og et hjemmelag som i stor grad hadde ballen mest. Astor produserte derimot ikke så veldig mange sjanser, til tross for at det eneste angrepsvåpenet var å slå lange baller i bakrom fra midtstopper, som GFK ikke helt fikk kontroll på. Etter et litt bedre angrep fikk Arnt Krogstad sendt ivei et godt innlegg (etter å satt en relativt frekk tunnel på Astor-backen) i retning Kim Roger Malum. Keeper ga retur og Kim fikk pirket ballen i mål til 4-0. Astor fikk sin redusering på tampen etter at en dødball ble slått inn i feltet. En særdeles under pari andre omgang og GFK må forbedre seg kraftig til Leik-kampen dersom de skal kjempe om opprykk. Det har vi full tro på at vi skal klare og vi håper så mange som mulig møter for å oppleve spenningen (som GFK skal drepe tidlig) i denne opprykksfinalen. Vel møtt!