Onsdag 20.09. Knusende borteseier mot Tyholttoppen: 11-2!

Postet av Gauldal Menn den 27. Sep 2017

En noget sen kamprapport serveres herved.

Onsdag 20.09 besøkte Gauldal FK 1 Ørn-Arena og student/-bohemlaget Tyholttoppen for topp mot middelhavsfarer-oppgjør. Det unge Tyholttoppen laget truet lenge tabelltoer GFK, men etter en jevn første omgang rant målene inn bak en etter hvert særdeles frustrert Thyolttoppen-målvakt. Torgeir Hugdal ble så til de grader kampens mann med åtte, ÅTTE, mål. Nå gjenstår kun to kamper av sesongen, borte mot Astor førstkommende torsdag (28.09) og hjemme mot Leik torsdag 05.10. Dersom tre poeng sikres mot Astor, vil det bli en ren opprykksfinale mot Leik på Melhusbanken Flå Arena neste uke!

Kampen startet veldig jevnt. Tyholttoppen med gode individuelle spillere og et så som så kollektiv og GFK med et godt organisert lag og spesielt to kantspillere, Torgeir og Micke, som herjet med hjemmelaget sine sidebacker. Begge lag produserte noen halvsjanser innledningsvis, uten at de respektive lag sine målvakter ble satt på altfor store prøver. GFK tok mer og mer over kampen, og gikk opp i en tomålsledelse før omgangen var halvspilt. Torgeir Hugdal og debutant Kristoffer Bergane satte hvert sitt mål etter gode gjennomspill på kant. GFK kunne fort ha punktert kampen allerede her, med flere store sjanser i minuttene som fulgte. En overraskende god (til kroppsfasong å være) hos Tyholttoppen leverte flere kvalifiserte redninger. Etter drøye halvtimen spilt får GFK-kaptein Grytdal ballen inne på egen halvdel og mister ballen til Tyholt-spissen. Etter litt fram og tilbake ender det med redusering og Tyholttoppen er for fullt med i kampen igjen. Ikke lenge etter skaper hjemmelaget nok en stor sjanse, og studentlaget hadde virkelig fått blod på tann. GFK brukte noen minutter på å summe seg, men tok sakte men sikkert over kampen igjen. Like før pause satte Torgeir inn sitt andre mål og lagene gikk til pause med 1-3.

Andre omgang skulle bli ganske så annerledes enn første. Før kvarteret var spilt hadde Torgeir satt inn to nye mål etter et godt gjennomløp i bakrom eller ved å snurre rundt med hele Tyholttoppen sin backlinje. 5-1 og kampen virket så godt som avgjort. Det var den i aller høyeste grad også. Tidspunkt for mål blir litt usikre når de etter hvert rant inn, men Torgeir ga seg altså ikke før han hadde puttet åtte mål. Innimellom hadde Arne Engan puttet (så vidt) en straffe i mål, etter at Torgeir ble felt. En slik straffe kvalifiserer nok kun til et halvt målpoeng. Tyholttoppen fikk pynte på resultatet etter at kaptein Grytdal nok en gang rotet det til, denne gangen innenfor egen 16-meter.

2-11 ble altså sluttresultatet og GFK tar sin største seier i klubbens knapt toårige historie. GFK gjør jevnt over en god kamp og vinner knusende mot et relativt godt lag (med en noe uheldig backfirer for denne anledningen). Nå gjenstår kun en svært spennende serieinnspurt på to kamper. Dersom disse to kampene ender med tre poeng, er GFK å finne i 5. divisjon neste år.

PS: Målgivende på flere mål denne kampen må kunne kalles "målgivende" ettersom en pasning på 10 meter rundt midtbanen, for deretter at Torgeir gjør alt selv er helt på grensen målpoengmessig.

PPS: Trener Melum mante GFK til å sette inn 4 og 5-1 før kvarteret var spilt og avgjøre denne kampen. Laget svarte på tiltale.

PPPS: Lovlig sen kamprapport. Travle tider!

Målskårer (og målgivende). Her er det litt mer usikkert på hvem og når....

1-0. Torgeir Hugdal (Micke Larsson)

2-0. Kristoffer Bergane (Micke Larsson)

3-1. Torgeir Hugdal (Are Grytdal)

4-1. Torgeir Hugdal (Are Grytdal)

5-1. Torgeir Hugdal (Arne Engan)

6-1. Kristoffer Bergane (Micke Larsson)

7-2. Arne Engan (Torgeir Hugdal)